Loonwerk

Wij kunnen voor u diverse werkzaamheden uitvoeren. Bekijk hieronder de mogelijkheden:

Maaien

Wij maaien met een Kuhn combinatie met een werkbreedte van 9 meter. Doordat de maaiers zijn voorzien van goede kneuzers en een echte breedspreid uitvoering bent u verzekerd van een optimaal

Tarieven: vanaf EUR 22,50 per hectare. Vraag naar de voorwaarden en reserveer op tijd.

Harken

Het harken wordt uitgevoerd met een Claas Liner 4000. De hark heeft een variabele werkbreedte van 12 tot 15 meter. Daarnaast beschikt de hark ook over een variabele wierbreedte. Tegenwoordig vragen de oogstmachines om capaciteit, dit is wat de Claas Liner 4000 levert. Daarnaast zorgt de brede hark ook voor minimale bewegingen op het land waardoor er minder kans is op structuurschade.

Aanbieding: Maaien en harken vanaf EUR 35,- per hectare. Vraag naar de voorwaarden. 

Grasland onderhoud

Duurzaam grasland is de basis onder het melkveebedrijf van de toekomst. Meer ruwvoer per hectare betekend immers lagere voerkosten. Voor een optimale grasmat is grasland onderhoud effectief. Door grasland elk jaar 1 keer bij te zaaien, voorkomt u een te lage opbrengst met slechte kwaliteit.

Door op tijd en regelmatig onderhoud te plegen aan uw grasland kunt u de kwaliteit op peil houden. Onkruid en slechte grassen krijgen hierdoor minder kans. Daarnaast voorkomt u dat de grasmat hol komt te staan. Het is belangrijk te werken naar een dichte zode van minimaal 80 procent goede grassen. Met bij zaaien speelt u makkelijk in op gewenste veranderingen in grasmengsels door gewijzigd gebruik door bijvoorbeeld veranderingen in beweiden maaien en bemesting. Maar ook brengt u eenvoudig gewenste grassen voor diergezondheid in de grasmat. Met bijzaaien creëert u snel een mooie dichte graszode met de door uw gewenste grassen. Daarnaast wordt de bestaande grasmat niet vernietigd, bespaart u op hogere herinzaai kosten en heeft u geen verlies van een gras snede. Bovendien versterkt de combinatie, bijzaaien, wiedeg en de zware pictorringenrol het bodemleven en dus de heringroei van de bestaande grasmat.

Wij hebben voor u klaar staan: een geheel aangepast en vernieuwde Evers Grass Profi GP 620 en Vredo Agri Twin 580 met een Evers wiedeg in de fronthef. Beide met een werkbreedte van 6 meter. Voor de verhuur staat een nieuwe Joskin Scariflex klaar. Met een werkbreedte van 7,2 meter. Deze machine verspreidt de molshopen en de mest van de bemesting en van de beweiding en verwijdert de vilt laag van de bodem en stimuleert het bodemleven. Voor bijzaaien is deze machine minder geschikt.

Frezen en zaaien in een werkgang

De trekker is voorzien van GPS, er is dus geen overlap tijdens het zaaien en het frees en zaai proces gebeurt efficiënt.

Opruimen, transporteren van balen kuil, hooi en stro.